Floarea cupă este recomandată pentru orice grădină în care este soare tot timpul zilei și mai ales în zonele umede, în apropiere de lacuri și mlaștini. Ea poate tolera chiar și un sol argilos și umed, dar important este să aibă mereu soare pentru a face flori mari și frumoase.

Atrăgătoare pentru fluturi și albine

Această floare galbenă delicată, care poate crește la peste 1,5 – 2 m înălțime, face parte din familia margaretelor și este deosebit de atrăgătoare pentru fluturi și pentru păsările mici, cântătoare.

Este bine să o cultivi pe lângă garduri sau ziduri, unde se poate dezvolta pe înălțime și unde nu umbrește alte flori mai sensibile. Planta formează o tufă bogată, are nevoie de spațiu, dar vestea bună este că înflorește de la începutul verii până în septembrie – octombrie.

Trebuie doar să ții cont că ea va înflori în al doilea an, dacă o cultivi din semințe. Dacă poți cumpăra răsaduri bine crescute primăvara, vei avea flori deja din primul an de la plantare.

Floarea cupă nu este deloc pretențioasă

Poate suporta căldura excesivă din iulie și august, poate suporta seceta, dar cel mai bine se dezvoltă în solurile umede. Dacă este secetă, este indicat să o uzi frecvent și să tai florile uscate, să previi formarea semințelor.

Floarea cupă poate fi invazivă și se va înmulți singură în zone în care poate nu dorești să crească. De aceea, este bine să tai florile ofilite și să scurtezi tulpinile, dacă se întind acolo unde nu este necesar.