Fisticul – de ce este bun pentru organism

Fisticul - de ce este bun pentru organism

Fisticul este una dintre cele mai bune nuci pe care le consumăm sub formă de gustare. Este bun sărat, dar și dulce. Fisticul este sănătos pentru inimă.

Fisticul este bun pentru sănătatea inimii

Ar trebui să facă parte din alimentația ta pentru că el este bun pentru inimă.

Conform unor studii, dacă este consumat zilnic ajută inima să funcționeze mai bine și previne apariția bolilor cardiovasculare.

Adițional, consumul regulat de fistic ajută și la reglarea nivelului tensiunii arteriale.

Fisticul are grăsimi sănătoase

O porție, în jur de 50 de bucăți, are 160 de calorii, ceea ce face ca fisticul să fie o gustare care nu dă bătăi de cap siluetei.

Conține fibre

Este bogat în fibre, chiar conține mai multe decât ovăzul care era considerat cel mai bun la acest capitol.

Bogat în carotenoizi

Este bogat în carotenoizi, luteină și zeaxantină, toate având legătură cu diminuarea riscului de apariție a cataracteri și degenerării maculare.

Are fitosteroli

Aceste substanțe, fitosterolii, sunt capabile să absoară colesterolul din celelalte ingrediente și, de aceea, sunt recomandate pe post de gustări sănătoase.

Bogat în proteine

Fisticul este bogat în proteine, poate fi un bun înlocuitor pentru carne.

Conține grăsimi vegetale ce pot fi consumate și de vegetarieni și vegani.

Conține antioxidanți

Are componenți fenolici despre care se crede că sunt similiari antioxidanților din alimente.

Aceștia au grijă de organismul nostru contra stresului oxidativ care poate cauza cancer și boli cardiovasculare.

Are nutrienți

Este bogat în nutrienți precum fierul, fosforul, magneziul, potasiul și vitamina B6.

Aceștia sunt numai câțiva dintre nutrienții acestei mici nuci, căci în total însumează peste 30 de vitamine și minerale bune pentru organism.

Sursa foto