FILÉ DE VIȚEL CU MAIONEZĂ

► Ingrediente
► un kg file de vițel
► sare
► 3-4 lingurițe ulei de măsline
► piper
► 2-3 linguri vin roșu
Pentru maioneză:
► 4 ouă
► 200 ml ulei
► 2-3 lingurițe muștar
► 6 cartofi fierți
Pentru salată:
► 4 roșii
► 1-2 legături pătrunjel

► Preparare:
1. Se spală bucata de filé și se condimentează cu sare și piper. Se stropește cu vin și ulei de măsline.
2. Pentru maioneză, se fierb două ouă, se curăță, se iau gălbenușurile fierte și se amestecă cu cele nefierte. Se adaugă muștarul, sarea, piperul și apoi se încorporează uleiul.
3. Se pune carnea la cuptor. Cartofii se spală și se fierb în coajă. După aceea, se curăță și se taie cubulețe. Se scoate friptura de vită, se feliază și se servește cu maioneză și cartofi și cu salată de roșii și pătrunjel.

Loading...