File de şalău pané

Ingrediente
►800 g file de şalău
►sare
►piper
►3 ouă
►o lămâie
►6 linguri pesmet
►2-3 căţei usturoi
Pentru garnitură:
►o salată verde
►o ceapă roşie
►o legătură roşii cherry
►o linguriţă oţet balsamic
►2 linguriţe ulei de măsline
►8 cartofi noi
►rozmarin
1. Se spală feliile de şalău în apă rece şi apoi se lasă să se scurgă. Se condimentează cu sare, piper şi usturoi pisat, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece.
2. Se trec bucăţile de şalău prin pesmet – ou – pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. Se scot şi se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant.
3. Cu ajutorul unui burete special, se îndepărtează coaja de pe cartofi, se spală şi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se pun într-un bol şi se presară sare şi rozmarin.
4. Se spală salata, roşiile şi ceapa, se curăţă şi se taie în funcţie de preferinţe. Se pune într-un bol şi se condimentează cu sare, oţet balsamic şi ulei, în funcţie de preferinţe. Peştele pane se serveşte ornat cu feliuţe de lămâie şi cu garnitură de cartofi copţi şi salată.

Loading...