File de șalău cu sos de usturoi

Ingrediente
►8 bucăți file de șalău
►ulei pentru prăjit
►3-4 linguri pesmet
►sare
►piper alb măcinat
Pentru sos:
►2-3 lingurițe făină
►5-6 căței usturoi
►100 g margarină
►o legătură mărar
►cimbru proaspăt
Pentru garnitură:
►2 morcovi
►2 gulii
►2-3 linguri ulei de măsline
►2-3 lingurițe oțet balsamic
►5-6 cartofi
1. Se iau bucățile de șalău, se condimentează cu sare și piper, se trec prin pesmet măcinat și apoi se pun la prăjit în uleiul încins. Se răsucesc la intervale mici ca să nu se ardă și se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Cartofii se spală, se șterg bine și se pun la copt în cuptorul încins. Morcovii și guliile se rad pe răzătoarea mică și se pun în boluri separate. Se stropesc cu ulei de măsline și oțet balsamic și se potrivesc cu sare și piper.
3. Separat, se topește margarina, se adaugă făina cernută și apă fierbinte. Se amestecă ușor, cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloașe. Se presară sare și piper, după gust, și la sfârșit, se adaugă usturoiul măcinat și mărarul tocat mărunt.
4. Se scot cartofii din cuptor, se curăță, se feliază și se condimentează cu sare. Fileul de șalău se servește cu sosul alb de usturoi, cu garnitura de morcovi, guliile și cartofii copți. Se ornează cu cimbru proaspăt.

Loading...