Ficăței le tigaie

ficatei la tigaie

Pentru astăzi avem ficăței la tigaie. De ce ficăței la tigaie? Pentru că sunt gustoși, se gătesc rapid, sunt ieftini și ne oferă fierul necesar organismului. 

Ingrediente pentru ficăței la tigaie:

● o tăviță ficat de pui

● o ceapă roșie
● 6 căței usturoi

● un ardei iute verde
● 2-3 fire pătrunjel

● 2 linguri ulei ● sare
● o linguriță turmeric pudră
● o linguriță pudră de coriandru
● o linguriță piper măcinat negru
● o linguriță chimen măcinat

1. Într-un castronel se pun condimentele – turmeric, coriandru, piper și chimen, se adaugă o lingură de apă și se
amestecă pentru a obține o pastă.
2. Într-o tigaie cu ulei se pune usturoiul și se lasă un minut. Se presară cu sare și se amestecă. Se pune pasta din condimente, se amestecă și apoi se pune ficatul. Se lasă 3 minute să se călească.
3. Se toarnă 100 ml apă, se acoperă tigaia, se lasă 5-10 minute până ce se face ficatul, se ia capacul și se lasă să
scadă complet. Se servește cu ceapă roșie tăiată mărunt, pătrunjel și ardei iute tăiat rondele.

Neapărat trebuie să încerci și acești ficăței cu verdeață!

Foto:Shutterstock