Ficat în stil chinezesc

Ficat în stil chinezesc

Așa nu am pregătit niciodată ficatul…dar îl fac neapărat în seara asta!

Ingrediente:

  • 500 g ficat de porc
  • 1/2 linguriță amidon
  • o ceapă
  • o lingură oțet de orez
  • 100 ml vin roșu
  • Pentru marinată

  • o linguriță zahăr
  • două linguri sos de soia
  • o linguriță piper măcinat
  • 3 lingurițe sos picant
  • 3 lingurițe oțet de orez
  • sare
  • 1. Ficatul se curăță foarte bine și se taie cuburi, care se pun într-o pungă de plastic.
    2. Se amestecă toate ingredientele pentru marinată, se pun în punga cu ficat, care se închide bine și se lasă la frigider o oră. După acest timp, ficatul se șterge cu șervete de hârtie și se presară cu jumătatea de linguriță de amidon.
    3. Într-o tigaie de teflon fără grăsime se călește ceapa și apoi se pune ficatul și se mai lasă două minute la foc mare. Se toarnă oțetul și vinul, se dă focul mic, se acoperă și se mai lasă 5 minute.

    Sursa foto:Shutterstock