Ficat de vițel cu sos de piper

ficat de vitel cu sos de piper

Ăsta da preparat culinar care să fie în același timp elegant dar și sănătos. Nu vă feriți de ficat…este un aliment deosebit de hrănitor! 

Ingrediente pentru ficat de vițel cu sos de piper:

● 4 felii ficat de vițel

● 50 g unt
● 2 linguri miere

● o lingură piper verde
● 3 linguri oțet balsamic

● sare

● piper
● 300 g paste

● 2-3 fire pătrunjel

1. Într-o tigaie, se pun 30 g unt să se topească.
Apoi, se adaugă mierea, se amestecă și se adaugă oțetul și sarea. Se fărâmițează ușor piperul și se adaugă și el.
2. Se scoate sosul într-un castronel și, în aceeași tigaie, se pune restul de unt.
3. Se rumenesc feliile de ficat de vițel pe ambele părți, nu mai mult de 5 -7 minute în total, fiindcă altfel se întărește prea tare. Se încălzește sosul și se servește cu ficat și cu garnitura de paste fierte în prealabil conform indicațiilor de pe ambalaj. Se ornează cu pătrunjel.

Avem o super rețetă de înghețată de ciocolată…vă tentează?