FICAT CU RODIE ȘI CEAPĂ ROȘIE

► Ingrediente
►500 g ficat de curcan
►500 ml lapte
►o rodie mare
►2 cepe roșii
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►2-3 lingurițe oțet balsamic
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►pătrunjel pentru ornat

► Preparare:
1. Se pun bucățile de ficat
într-un bol și se toarnă laptele rece.
2. Se lasă 1-2 ore și în timpul acesta se curăță rodia și se zdrobesc bobițele.
3. Peste ele se adaugă uleiul, oțetul, sarea, piperul și ceapa solzişori. Se amestecă bine și se lasă câteva minute la macerat.
4. Între timp, se încinge grătarul, se unge cu puțină grăsime și se așază bucățile de ficat. Se rumenesc și se iau de pe grătar. Se feliază și se amestecă cu sosul de rodii și ceapă. Se ornează cu pătrunjel verde.

Loading...