Tu cum ai fi procedat în locul Ancăi Serea? Decizia luată de fiica ei cea mare ar fi îngrijorat orice mamă

fata cea mare a Ancai Serea e vegetariana

În urmă cu câțiva ani, fata cea mare a Ancăi Serea, Sarah, a decis să devină vegetariană. O decizie care ar fi îngrijorat orice mamă, fata fiind în plină perioadă de dezvoltare.

Anca Serea a decis însă sa abordeze altfel problema. 'Sarah, micuța mea luptătoare pentru drepturile animalelor, a luat decizia de a deveni vegetariană în urmă cu câțiva ani. M-am îngrijorat inițial, este adevărat, dar apoi i-am fost alături și am susținut-o, în același timp încercând să îi ofer o alimentație echilibrată', povestește vedeta pe blog.

'Cand Sarah mi-a spus că își dorește să devină vegetariană m-am temut că se poate confrunta cu diverse deficite de vitamine și minerale. Dar, pentru că întotdeauna am respectat deciziile copiilor mei și am crezut în ei, i-am înțeles motivația. Ea iubește tare mult animalele și își dorește să devină medic veterinar și să înființeze un spital pentru animale', continuă soția lui Adi Sînă, explicând că un astfel de stil alimentar are avantajele sale: un nivel redus al colesterolului, risc scăzut de boală cardiacă și de diabet, nivel redus al tensiunii arteriale și, nu în ultimul rând, o rată mai mică de cancer.

Alimentația vegetariană este în fond o alimentație sănătoasă, doar că trebuie sa depui mai mult efort pentru a identifica surse de proteine care să înlocuiască carnea. Și aceasta a fost provocarea trecută cu brio de Anca Serea.

'La noi în familie fructele și legumele se consumă oricum din abundență, așadar nu reprezintă ceva deosebit faptul că Sarah le preferă. Încerc să îi ofer zilnic alimente din cele patru grupe alimentare: legume, fructe, leguminoase (mazăre, fasole, linte) și cereale integrale.

Nu exagerăm cu fibrele deoarece am aflat că poate fi redusă asimilarea fierului, a zincului și a calciului și nu uit și de importanța grăsimilor bune cum sunt acizii grasi omega 3, de care are nevoie în creștere', mai scrie Anca Serea pe blog.

'La mulți ani, Sarah!'

Sarah, fata cea mare a Ancăi, este rezultată din prima căsătorie a vedetei. La fel și David, următorul născut. Și chiar azi, 6 august, ea împlinește 12 ani, prilej cu care Anca Serea i-a urat 'La mulți ani!' inclusiv online, prin intermediul unei postări de pe Facebook.

Anca Serea a rămas văduvă la vârsta de numai 30 de ani, după ce soțul ei, Filip Poplingher, a murit de leucemie la vârsta de numai 36 de ani.

Vedeta urmează să aducă pe lume curând cel de-al șaselea copil, o fetiță pe care o va boteza Leeah.

Vezi și Anca Serea se pregătește să devină mama a șasea oară: „Emoții mari…'

Citește și: