Fasolea – aliment, medicament, un elixir al tinereții

Fasolea - aliment, medicament, un elixir al tinereții

Fasolea este considerată un aliment – medicament bogat în proteine, carbohidrați, vitamine și multe altele ideale sănătății fiecăruia. Este considerată și un elixir al tinereții.

Fasolea – proprietăți

Conține proteine, carbohidrați, vitamine, minerale, fibre și acizi grași omega 3.

Aceste boabe oferă senzația de sațietate și sunt recomandate mai ales în sezonul rece.

Este folosită nu numai la preparatele culinare, ci și ca medicament, dar și în frumusețe.

Fasolea – beneficii pentru organism

Elimină mâncărimile

La 1 kilogram de fasole albă se pun 3 litri de apă și o crenguță de rozmarin.

După ce a fiert, strecoară și folosește apa în care a fiert fasolea. Elimină mâncărimile.

Previne durerile de cap

Pune 500 gr de fasole într-o tigaie, adaugă câțiva căței de usturoi, acoperă cu apă și pune-o pe aragaz.

Pisează apoi fasolea cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Pasta rezultată întinde-o ep tâmple pentru a alunga durerile de cap.

Lifting natural

Lasă în apă o cană cu boabe de fasole timp de câteva ore, apoi pune-o la foc mic.

Pisează boabele, eliminând cojile, adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și o lingură de ulei de măsline.

Pune pasta pe față pentru 20 de minute, apoi clătește.

Fasolea poate da gaze

Acesta este unul dintre dezavantajele consumului de fasole și unul dintre motivele pentru care multe persoane evită să le consume.

Flatulența apare și la consumul de linte sau mazăre.

Pentru a reduce producția de gaze se recomandă schimbarea de mai multe ori a apei de înmuiere și de fiert.

Poate fi considerată un substituent al cărnii

Ea ajută la detoxifierea organismului datorită mineralului din compoziție numit molibden.

Fasolea conține fier, potasiu, seleniu, calciu, magneziu este recomandată persoanelor care suferă de anemie, în perioada de creștere sau convalescență.

Are vitaminele A, complexul de vitamine B, C, E, K, PP, mai conține acid folic și enzime.

Previne constipația și reduce colesterolul

Consumul de fasole boabe, indiferent de culoare, este benefică sănătății organismului, reduce riscul apariției bolilor și grăbește vindecarea.

Sursa foto