Pentru a obține făina de migdale atât de lăudată la prăjituri, nu trebuie neapărat să o cumperi din comerț. O poți face singură acasă, dacă ai un robot de bucătărie.

Folosește migdale mari, bine coapte și bine uscate. Ar fi bine să ții migdalele în congelator timp de 20 de minute înainte de a le pune la robot.

Migdalele ușor înghețate se vor toca mai fin și nu există riscul să se transforme într-o pastă uleioasă.

De preferat ar fi să folosești migdale fără coajă, dar nu este obligatoriu! Mărunțește migdalele la viteză mare timp de 20 – 40 de secunde și ai grijă să oprești robotul când obții o pudră suficient de fină.

Dacă le ții prea mult la robot, se pot transforma într-o pastă grasă pe care nu o mai poți folosi la aluaturile de prăjituri.

Cele mai bune întrebuințări pentru făina de migdale

În combinație cu făina de grâu, făina de migdale dă un gust deosebit prăjiturilor, biscuților și brioșelor.

Este excelentă pentru blaturi aromate și pufoase de torturi.

Poate să înlocuiască făina din cereale, dacă ai intoleranță la gluten.

Este excelentă pentru prăjiturile cu fructe care au la bază aluat sfărâmicios.

Poate fi ingredientul de bază pentru bomboanele aromate realizate numai din ingrediente naturale, fără coacere.

Se folosește pentru orice prăjitură fără coacere, pe bază de fructe, cacao și siropuri naturale.

Face biscuiții mai crocanți și le dă un gust deosebit, savuros.

sursa foto: 123rf.com