Cum faci față provocărilor financiare în cuplu. Noi motive de ceartă

Să luăm exemplul creditului. Un credit este o responsabilitate în plus. ”Chiar dacă este luat pentru scopuri comune (o casă, un automobil etc.), dinamica de cuplu poate fi zguduită și pot apărea certuri”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. Unul își dorește mai mult obiectul respectiv, celălalt crede că se poate și fără el, dar cedează insistențelor partenerului. Și de aici, se pot ivi disensiuni.

La fel, apar probleme atunci când unul își pierde locul de muncă. Cel care are încă un serviciu poate simți că șomerul nu-și caută cu toate puterile de lucru, că el muncește prea mult, iar celălalt nici măcar nu-l ajută la treaba din casă.

Citește și: Cum să-ți protejezi căsnicia în momente dificile. Nu toate greutățile trebuie să ducă la divorț

Cum faci față provocărilor financiare în cuplu: Împreună, mai multe șanse de reușită

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Împreună puteți căuta soluții de creștere a veniturilor și de reducere a cheltuielilor. Este bine să fiți conștienți că împreună aveți mai multe șanse de reușită decât separat. Este de dorit ca fiecare să înțeleagă punctul de vedere al celuilalt soț, să-și împărtășească unul altuia îngrijorările și rezolvările pe care le găsesc la problema comună. Astfel, pot colabora mai bine pentru a găsi soluții care să-i mulțumească pe amândoi. Ai putea avea impresia că certurile legate de bani sunt inevitabile. Însă poți schimba disensiunile în schimburi de păreri care să ducă la rezolvarea situației dificile în care vă aflați. Împreună veți judeca mai bine decât separat. În plus, puteți cere sfatul prietenilor și rudelor care au reușit financiar și au mai multă experiență în domeniu,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

 

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com