Ești sigură că el poate deveni tată?

Ești sigură că el poate deveni tată?

Infertilitatea masculină poate determina în aproape jumătate din cazuri infertilitatea de cuplu și poate avea mai multe cauze: varicocelul, obstrucția căilor de eliminare a spermei, cauze hormonale, infecții sau cauze genetice. Prin urmare, tu ești sigură că el poate fi tată?

Deși este o problemă întâlnită la toate grupele de vârstă, bărbații se prezintă la medic abia după vârsta de 30 de ani.  Statisticile arată că doar un bărbat din 10 cu vârsta sub 30 de ani se prezintă la medic pentru a se trata de infertilitate. Prin campania „Tu știi dacă poți să devii tată?', Fertilia Medical Center oferă un consult gratuit de fertilitate fiecărui bărbat care își însoțește partenera la un consult al trompelor uterine. El poate beneficia de o tehnică profesională de evaluare: spermograma cu spermocitogramă.

Uneori, e greu să devii tată

„Infertilitatea este văzută în continuare drept o problemă strict feminină, însă este foarte important să conștientizam că, în aproximativ 50% din cazuri, aceasta implică afectarea partenerului de sex masculin. Tocmai de aceea, este absolut necesar ca și bărbații să fie testați în privința fertilității, așa cum sunt testate și femeile. Prin programul „Tu știi dacă poți să devii tată?' ne propunem să aducem în prim plan importanța acestui consult în cazul bărbaților și să încurajăm ambii parteneri să-și facă evaluările de fertilitate, atunci când sarcina întârzie să apară', spune Dr. Ruxandra Dumitrescu, Medic primar Obstetrică Ginecologie, Fertilia Medical Center.

Testele spun adevărul

„Majoritatea bărbaților evită aceste teste, în special din cauza preconcepțiilor bine cunoscute, însă testarea inițială a bărbatului reprezintă o modalitate optimă de a diagnostica rapid posibilele probleme și, foarte important, de a scuti partenera de investigații lungi și costisitoare. Tocmai de aceea este de preferat ca explorarea infertilității în cuplu să înceapă cu această testare', adaugă Dr. Ruxandra Dumitrescu. Prin efectuarea spermogramei se poate măsura volumul spermei, numărul de spermatozoizi, forma spermatozoizilor (procentul de spermatozoizi care par a fi normali din punct de vedere al formei), abilitatea de mișcare spermatozoizilor (măsurată de asemenea în procente) și numărul de leucocite prezente în spermă, evidențiind toate caracteristicile necesare stabilirii unui diagnostic. Spermocitograma va evalua, prin microscopie electronică, cu maximă acuratețe, celula sexuală masculină (spermatozoidul) din punct de vedere al formei și al normalității. „Tu știi dacă poți să devii tată?' este o campanie de informare publică menită să atragă atenția asupra incidenței crescute a infertilității masculine și asupra necesității evaluării fertilității nu doar în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților.

Sursa foto: Clinica Fertilia