Ești mult mai grasă decât partenerul tău? Poate lui îi place de tine așa cum ești și atunci nu ar fi nicio problemă. Totuși, dacă erai mult mai slabă atunci când v-ați cunoscut, este foarte probabil ca el să prefere femeile mai suple. Poate nu-și dorește să divorțeze, dar ar vrea să-și vadă soția măcar încercând să slăbească și să facă ceva nu doar pentru a arăta mai bine, ci și pentru a fi mai sănătoasă.

Citește și: Partenerul poate fi de vină pentru că te-ai îngrășat?

Ești mult mai grasă decât partenerul tău? Când pot apărea probleme în relație

Se întâmplă ca persoana care a adăugat kilograme în plus se simte neatractivă, în ciuda semnalelor pozitive date de bărbat. Ca urmare, se ferește să-l lase să o vadă dezbrăcată și chiar refuză să mai aibă viață sexuală. De aici, pot apărea și mai multe probleme. Dacă te afli în această situație, cel mai bine ar fi să comunici cu soțul tău. Spune-i care sunt dificultățile tale și cere-i ajutorul. Poate nu ai timp să faci sport pentru că ai prea multă treabă de făcut prin casă. Ar putea el să preia din sarcinile tale. Dacă tu încerci să ții regim, el ar trebui să nu mănânce în fața ta o șaorma. Totodată, dacă ai o probleme de sănătate, mergi de urgență la medic.

Citește și: Alimente afrodisiace care-ți vor condimenta viața de cuplu

Discută cu partenerul

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Aspectul fizic este important și nu trebuie neglijat, însă nu este unicul liant la unei relații. Dacă ești mult mai grasă decât partenerul tău pentru că ai probleme medicale sau de regim, este util să le discuți cu el. Ar putea găsi împreună soluții (tratamente, schimbarea stilului de viață, activități sportive împreună, etc). Probleme în cuplu apar și în timpul sarcinii, când corpul femeii și starea ei se modifică, însă asta nu duce automat la ruperea relației. Dacă legătura dintre ei este solidă, ambii și-au dorit copii și sunt pregătiți să înfrunte schimbările, căsnicia lor va ieși întărită din provocările aduse de această perioadă,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com