În acest moment, nu se cunoaște în ce stare este monarhul în vârstă de 81 de ani. Biroul de comunicare al Palatului regal a anunțat că are în pregătire un comunicat de presă.

În ultimii ani, regina Paola s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate. În septembrie 2015, regina a fost nevoită să să intre într-o perioadă de repaos total, din cauza unei aritmii cardiace.

Regina Paola, de origine italiană, este soţia regelui Albert al II-lea, care a domnit între 1993 şi 2013, când a abdicat în favoarea fiului său Filip, în vârstă azi de 58 de ani.

Prinţesa Paola Ruffo di Calabria s-a născut la 11 septembrie 1937, la Forte dei Marmi în Italia, ea fiind cel mai mic dintre cei şapte copii ai prinţului Fulco Ruffo di Calabria, aviator erou în Primul Război Mondial, şi al contesei Luisa Gazelli.

Viitoarea regină şi-a petrecut tinereţea la Roma. Acolo l-a întâlnit, la 21 de ani, pe prinţul Albert, la o recepţie organizată la Ambasada Belgiei cu prilejul ceremoniilor de înscăunare a papei Ioan al XXIII-lea.

Vezi și Vești proaste! Regina Elisabeta e bolnavă. A anunțat că lipsește de la un eveniment în ultimul moment, iar Anglia fierbe

Citește și: