Emmanuel și Brigitte Macron au adoptat un câine. Cum arată noul membru al familiei prezidențiale FOTO + VIDEO

Emmanuel și Brigitte Macron au adoptat un câine. Cum arată noul membru al familiei prezidențiale

Ai auzit vestea că Emmanuel și Brigitte Macron au adoptat un câine? Nemo, noul membru al familiei prezidențiale, este acum „Prim Câine'. Negru ca tăciunele, Nemo este un metis între un labrador cu griffon de Bruxelles, în vârstă de doi ani, care trăia până nu demult într-un adăpost din Paris, scrie BBC. 

Președintele Franței a ales numele de Nemo din romanul lui Jules Verne, „20 de mii de leghe sub mări', una dintre cărţile lui preferate. Patrupedul prezidenţial şi-a îndeplinit şi o primă îndatorire oficială. L-a însoţit pe preşedintele Franţei atunci când şeful statului l-a primit la palatul Elysee pe liderul Nigerului, Mahamadou Issoufou, după cum se poate vedea în clipul video de mai jos.

Vezi mai jos o GALERIE FOTO cu simpaticul Nemo și noua lui (celebră) familie adoptivă!

În ultimii 50 de ani, toți președinții francezi au avut câte un câine la Palatul Elysee, majoritatea alegând un labrador. Astfel, Nemo îi sucede lui Philae, o femelă labrador ce i-a fost oferită în decembrie 2014 precedentului președinte Francois Hollande de către Federația foștilor combatanți francezi din Montreal, Canada.

Foto: Hepta.ro, Facebook