Dr. Codruț Țuțu, doctor în medicină generală, specialist în acupunctură și apifitoterapie, ne-a explicat mai multe despre ce înseamnă chelatoterapia, metodă de extragere a metalelor grele și a surplusului de calciu din corp, dar care are efecte pozitive în nenumărate afecțiuni, de la tumori, la atacuri cerebrale, de la pietre la rinichi până la afecțiuni provocate de poluare.

Rezultate spectaculoase prin eliminarea metalelor grele

Chelatoterapia este recomandată, în special, bolnavilor care au suferit un atac cerebral, persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, cu diabet, osteoporoză, celor cu pierderi de memorie, în resorbția tumorilor benigne și chiar și în cele maligne. Dr. Țuțu a tratat în acest mod (la care s-au adăugat și alte proceduri de medicină tradiţională) numeroși pacienți, printre care și un bolnav cu hepatită B și o pacientă care suferea de psoriazis generalizat. Chelatoterapia mai este indicată în afecțiuni provocate de fumat, consumul excesiv de alcool, poluare și intoxicarea cu metale grele.

Efecte anti-aging

Având în vedere proprietatea de a echilibra funcțiile fiecărui organ, de a purifica sângele și faptul că, după vârsta de 30 de ani în corpul fiecărui om se acumulează depozite de celule moarte și toxine, această metodă poate fi aplicată oricărei persoane, chiar și pentru prevenirea unor viitoare probleme de sănătate. S-a mai dovedit utilă și în tratamentele pentru stoparea îmbătrânirii, regenerarea și întinerirea organismului. Acționează la nivelul celulelor, oprește distrugerea lor, îmbunătățește activitatea inimii, prin creșterea aportului de oxigen și revigorează vasele sangvine.

Cum funcționează

În medicina tradițională, metodologia chelatoterapiei consta în stimularea anumitor centri energetici prin acupunctură, după care se aplică tampoane îmbibate cu extracte din plante medicinale care conțin nutrienți și substanțe bioactive. Acestea vor ajuta la purificarea sângelui și detoxifierea organismului. În paralalel, se administrează diferite tratamente fitoterapeutice, în funcție de afecțiunile bolnavului. Acesta ar terbui să treacă printr-un număr între 50 și 100 de astfel de proceduri, aplicate din trei în trei zile. Tratmentul durează de la câteva luni la doi ani (în cazuri foarte grave).

Sursa foto: 123rf.com