La 42 de ani de la lansare, o trupă celebră încă scoate cei mai mulți bani din muzică, la nivel mondial. Topul Forbes al celor mai bine vânduți muzicieni

artisti cele mai mari vanzari

La 42 de ani de la lansare, trupa U2 scoate cei mai mulți bani din muzică, la nivel mondial, arată cel mai nou clasament întocmit de Forbes. Lumea pare să nu se mai plictisească de hiturile interpretate de Bono.

Concret, U2 a reușit să strângă în ultimul an 118 milioane de dolari din muzică. E drept, artiștii au susținut și un turneu, „Experience + Innocence'.

Pe locul 2 în top e trupa Coldplay, cu 115,5 milioane de dolari. Urmează Ed Sheeran, cu 110 milioane de dolari, artist care va concerta și în România, Bruno Mars (100 milioane de dolari), Katy Perry (83 milioane de dolari), Taylor Swift (80 milioane de dolari), Jay-Z (76,5 milioane de dolari).

'Greii' încă sunt în top

U2 nu e singura trupă cu vechime care continuă să vândă, la zeci de ani de la lansare. În top se mai regăsesc și Guns N’ Roses (71 milioane de dolari), Roger Waters (68 milioane de dolari), Depeche Mode (53 milioane de dolari), Paul McCartney (47,5 milioane de dolari), Elton John (46 milioane de dolari), Metallica (46 milioane de dolari), Billy Joel (43,5 milioane de dolari) şi The Rolling Stones (39 milioane de dolari).

Vând însă la fel de bine, în continuare, Diddy (64 milioane de dolari), Beyoncé (60 milioane de dolari), Kendrick Lamar (58 milioane de dolari), The Weeknd (57 milioane de dolari), Drake (47 milioane de dolari), Jennifer Lopez (47 milioane de dolari), Foo Fighters (47 milioane de dolari).

Vezi și Ea e cel mai bine plătită actriță de seriale din lume! Își merită banii?

Citește și: