Forma piramidei rezonează cu toate structurile tridimensionale din jurul nostru și se presupune că înmagazinează energiile câmpurilor magnetice ale Pământului. Efectul de piramidă a fost îndelung cercetat, iar rezultatele sunt surprinzătoare, chiar și pentru sceptici.

În interiorul piramidei, vibrațiile energetice se atrag și se resping formând un vârtej ca un glob, aflat la distanță egală față de toate laturile și unghiurile piramidei. De altfel, semnificația cuvântului ”piramidă”, împrumutat din greaca veche, însemna ”ceea ce conține un miez de foc”, iar foc poate fi ușor comparat cu termenul de ”energie” pe care îl folosim azi.

Nu întâmplător, în marile piramide din Egipt, camera mortuară a faraonilor era construită chiar în mijloc, astfel încât sufletul celor decedați să treacă prin miezul concentrat de energie, în momentul în care se înălța spre cer.

Efectul de piramidă folosit pentru conservare

Energia pe care o adună piramida este considerată benefică, iar cercetătorii încearcă să îi descifreze tainele pentru a o folosi în diverse aplicații medicale și științifice. Încă din secolul trecut, radiestezistul francez Antoine Bovis a atras atenția colegilor săi că, în interiorul piramidelor egiptene, au fost descoperite cadavrele unor animale care se păstraseră intacte, chiar dacă erau complet deshidratate.

Bovis a construit o replică la scară redusă a piramidei lui Keops și a realizat câteva experimente cu animale, ajungând la concluzia că energiile din interior elimină apa din țesuturile organice și împiedică putrefacția și apariția mucegaiurilor.

Apa și alimentele, mai curate și mai gustoase în piramidă

Studiile chimistului Paul Liekens sunt însă mult mai spectaculoase. În cartea sa ”Efectul de piramidă”, Likens descrie o serie de experimente care l-au convins că piramidele au puteri paranormale. A cultivat mirodenii sub o piramidă de sticlă și plantele au crescut de două ori mai repede în interiorul ei, decât cele din grădină. A analizat în mai multe rânduri alimente și apă ținute în interiorul piramidelor construite de el și susține că aveau un gust mai bun, că erau mai sănătoase și mai rezistente în timp.

Liekens consideră că energiile din interiorul piramidei acționează ca niște microunde care distrug microbii și microorganismele dăunătoare, amplificând aromele naturale. Apa ținută în piramidă este curată, este mai dulce și rămâne proaspătă mai multe zile la rând.

Energia piramidei amplifică procesele vitale

Același Paul Likens susținea, la începutul anilor 1970, că efectul de piramidă poate fi o soluție pentru unele dintre problemele noastre medicale. El a plasat o piramidă sub patul unei prietene paralizate, iar, după șase luni, femeia a început să își miște ușor membrele. Încurajat de rezultat, a recomandat aceeași terapie unei vecine care suferea adesea de migrene, dar în cazul ei nu a funcționat.

Chiar dacă experimentele sale nu ne-au oferit o soluție concretă, ele ridică un semn de întrebare. Joe Parr, membru al Asociației de Cercetare a Piramidelor din Giza, susține și el că, la o treime de la baza piramidei, se acumulează o energie bio-cosmică, benefică pentru toate ființele vii. După observațiile sale, această energie crește în funcție de fazele lunii și amplifică procesele vitale ale organismului.

Numeroase persoane care au dormit într-o construcție în formă de piramidă susțin că s-au simțit mai relaxați și mai echilibrați emoțional, iar cei care sufereau de anumite afecțiuni au observat o scădere în intensitate a durerilor.

În concepția lui Parr, forma de piramidă are capacitatea misterioasă de a acumula energiile pozitive și de a respinge energiile negative, ceea ce duce la încetinirea proceselor naturale de degradare și îmbătrânire. Energiile din piramidă ajută organismul să funcționeze mult mai bine, de la cea mai mică celulă, la structurile cele mai complexe.

sursa foto: 123rf.com