Ingrediente pentru eclere cu cafea:

Pentru aluat:

● 4 ouă

● 250 ml apă

● 150 g făină

● 80 g unt

● un praf sare

Pentru cremă:

● 4 gălbenușuri

● un plic zahăr vanilat

● 100 g zahăr pudră
● 500 ml lapte

● 2 lingurițe cafea instant

● 40 g amidon

Pentru glazură:

● un albuș

● 100 g zahăr pudră

● 15 g ciocolată neagră
● 2 lingurițe cafea instant

1. Pentru aluat, apa, untul și sarea se pun pe foc. Când fierbe se trage de pe foc, se pune făina, se amestecă și se repune pe foc pentru 3 minute.
2. Se adaugă ouăle, pe rând, se amestecă, se pune aluatul într-un poș și se eliberează cilindri de 10 cm în tava tapetată cu hârtie. Se lasă 30 de minute la cuptor.
3. Pentru cremă, laptele și zahărul vanilat se pun la foc mic. Între timp, gălbenușurile se amestecă
cu zahărul și amidonul. Se toarnă laptele clocotit, se omogenizează și se pune pe foc amestecând încontinuu până ce devine o cremă groasă. Se trage de pe foc, se lasă puțin să se răcorească și se adaugă cafeaua.
4. Pentru glazură, albușul se amestecă cu zahărul, se păstrează 2 linguri din compoziție pentru
decor, iar în restul se adaugă ciocolata topită și cafeaua instant. Cilindrii de aluat copt se taie
pe lung, se umplu cu cremă și se toarnă glazura de cafea și ciocolata și apoi cea albă, păstrată.

Sursa foto: Shutetrstock

S-ar putea să îți placă și-