E oficial! Uniunea Europeană interzice din acest an țigările mentolate

E oficial! Uniunea Europeană interzice din acest an țigările mentolate

Așa cum a decis Curtea de Justiție a Uniunii Europene, fumătorii nu vor mai putea achiziționa țigări mentolate sau cu capsulă cu mentol începând cu data de 20 mai 2020.

Această reglementare vine odată cu intrarea în vigoare a unei Directive a Uniunii Europene cu privire la produsele din tutun (Tobacco Products Directive – TPD). Inițial, această Directivă a vizat interdicția de a comercializa tutunul pentru rulat cu diferite arome și a intrat în vigoare în anul 2014. Referitor la țigările mentolate, interdicția se impune de la data de 20 mai 2020 și se aplică la nivelul tuturor statelor membre UE. Cu alte cuvinte, este interzisă comercializarea țigărilor mentolate sau cu capsulă cu mentol la toate punctele de vânzare, inclusiv la cele duty free.

Acest lucru înseamnă că pe piețele Uniunii Europene nu se vor mai găsi țigări mentolate, iar fumătorii care preferau această aromă vor fi nevoiți să aleagă alte alternative sau să renunțe la fumat.

Care sunt alternativele

Interdicția face parte dintr-un plan care încearcă să reglementeze comercializarea tutunului. Totuși, e bine de știut că interdicția nu se aplică pentru dispozitivele care încălzesc tutunul, precum IQOS și Glo, și nici pentru țigările electronice, plasturii și gumele cu nicotină și tutunul de mestecat. În cazul acestor produse este permisă în continuare folosirea aromei de mentol.

Mai precis, interdicția se aplică doar pentru țigări și tutunul rulat, care nu vor mai putea folosi aroma de mentol. Inițiativa Uniunii Europene poate fi văzută ca o încercare de a încuraja renunțarea la fumat, dar și de a descuraja fumatul, mai ales că țigările mentolate reprezintă o variantă la care minorii apelează mai ușor. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu iqos.