După ce mănânci ciocolată, ce se întâmplă în organismul tău?

După ce mănânci ciocolată,  ce se întâmplă în organismul tău?

Știi ce se întâmplă cu organsimul tău la 10 minute după ce mănânci ciocolată? Dar după jumătate de oră? Îți spunem noi ce schimbări au loc după ce ai savurat delicioasa ciocolată.

Ce se întâmplă în organismul tău la 10 minute după ce mănânci ciocolată

Starea de spirit este mai bună și te revigorează. Triptofanul ajută la producerea de serotonină.

La 10 minute după ce mănânci ciocolată vasele de sânge se dilată, iar circulația la nivelul creierului se îmbunătățește.

Tensiunea arterială scade, deoarece ciocolata are proprietăți vasodilatatoare.

Untul de cacao acoperă dinții cu un film de protecție care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Ce se întâmplă în organismul tău la 30 minute după ce mănânci ciocolată

Ciocolata consumată ajută și împotriva tusei.

Teobromina din ciocolată este mai eficientă decât codeina.

Protejează pielea de razele soarelui datorită antioxidanților și flavonoidelor.

Asigură organismului necesarul de vitamine – PP, B1, B2, E și microelemente – calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fier, fosfor.

Ce se întâmplă în organismul tău la câteva zile după ce ai mâncat ciocolată

La câteva zile după ce ai consumat o pătrățică de ciocolată, efectul acesteia previne diabetul.

Flavonoidele cresc nivelul de oxid de azot din sânge care scade cu diabetul zaharat.

Nivelul de anxietate scade, deoarece cacaoa ajută la reducerea nivelului hormonilor de stres.

Ciocolata este un substituent mai sănătos al dulciurilor nesănătoase, cu condiția să conțină peste 60-70% cacao.

Consumul regulat de ciocolată bogată în cacao este indicat

Are beneficii pentru inimă și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Curăță vasele de sânge datorită flavonidelor și antioxidanților din compoziție.

Îmbunătățește memoria – flavonoidele și magneziul au un efect pozițiv asupra memoriei.

Din această cauză, ciocolata este recomandată persoanelor cu vârsta de plus 70 de ani.

Tot ce trebuie făcut este să alegeți cea mai bună ciocolată din rafturile magazinelor care conține mai puține ingrediente în compoziție.

Ciocolata bogată în cacao este mai sănătoasă față de suratele ei delicioase și ele.

Sursa foto