Ingrediente

Cremă ciocolată albă

  • 4 ouă
  • 200 g ciocolată albă
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • sare
  • Pentru spuma de fructe roșii

  • 400 g amestec de fructe roșii
  • 50 g zahăr
  • 2 albușuri
  • 2 foi gelatină
  • o lingură suc de lămâie
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 1. Pentru crema de ciocolată se topește ciocolata la bain-marie și se adaugă gălbenușurile. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se un la frigider imediat ce se transformă în spumă.
    2. Se bat frișca cu zahărul vanilat și apoi se amestecă bine cu crema de ciocolată și gălbenușurile. Apoi se adaugă spuma de albuș, se amestecă și se dă la rece până se pregătește și celălalt strat.
    3. Fructele se mixează cu zahărul și se filtrează, iar gelatina se pune la înmuiat în apă rece. O cantitate mică se încălzește pe foc cu suc de lămâie, se adaugă apoi gelatina și, ulterior se mixează ușor cu piureul de fructe. Se bat albușurile și frișca separat, apoi se adaugă pe rând. Se pune spuma n cupe, se toarnă și crema de ciocolată albă și se dă totul la frigider pentru o zi.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise