Dulciuri delicioase cu struguri. Prepară-le neapărat toamna aceasta!

Dulciuri delicioase cu struguri. Tartă cu struguri

Tarabele din piață sunt pline de fructe, care mai de care mai apetisante. Ce-ar fi să profiți de bunătățile toamnei și să faci niște dulciuri delicioase cu struguri?

Dulciuri delicioase cu struguri. Prăjitură cu brânză și struguri

12 porții

Preparare: 40 min

Coacere: 20-25 min

Ingrediente

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahăr
  • un ou
  • hârtie de copt
  • Pentru umplutură:
  • 6 foi gelatină albă
  • 2 gălbenușuri
  • 75 g zahăr pudră
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 lingurițe coajă de portocală rasă
  • 150 ml vin alb
  • 200 g brânză de vaci
  • 200 g smântână
  • 500 g struguri albi și negri

Mod de preparare:

1. Făina se cerne pe suprafața de lucru. Se amestecă cu zahărul și cu sarea. În mijloc se face o gaură, în care se pun untul rece tăiat cubulețe mici, apoi oul deasupra. Se toarnă circa 30 ml de apă călduță. Se frământă bine aluatul. Se acoperă cu folie și se lasă circa 30 de minute la rece.

2. Aluatul se întinde pe suprafața de lucru peste care s-a presărat puțină făină. Se unge o formă de 26 cm cu unt și se așează aluatul în ea, inclusiv pe pereți. Se acoperă cu hârtie de copt, peste care se pun boabe de fasole uscată. Se dă aluatul la cuptor (preîncălzit la 200°) și se lasă circa 20 – 25 minute să se coacă. Se scoate, se lasă să se răcească și se îndepărtează fasolea și hârtia de gătit.

3. Între timp, se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Gălbenușurile, 50 g zahăr, sucul de lămâie și vinul se amestecă la bain-marie. Gelatina înmuiată se topește într-o cratiță, la foc mic. Se incorporează în crema de vin aflată la bain-marie. Se adaugă coaja de portocală și brânza. Se lasă o oră la răcit. Când crema începe să se întărească, se bate smântâna spumă și se incorporează în cremă.

4. Se pune jumătate din cantitatea de cremă peste blat și se nivelează. Se spală strugurii, se aleg boabele și se usucă. Cam 2/3 din fructe se pun peste cremă și se pune deasupra restul de compoziție. Se lasă 3 ore la rece. La servit se pune deasupra restul boabelor de struguri. Se presară zahăr pudră. Se poate orna cu frunze proaspete de mentă.

Citește și: Gustări delicioase pentru siluetă

Dulciuri delicioase cu struguri. Tartă cu struguri

Ingrediente:

  • 2 ouă
    2/3 cănă de zahăr
  • 4 linguri unt topit
    1/4 cană ulei de măsline
    1/3 cană lapte
    1/2 linguriță esență de vanilie
    1 1/2 căni făină
    o linguriță rasă praf de copt
    un praf de sare
    sucul de la o lămâie
    3 căni boabe de struguri albi și negri

1. Unge cu unt și tapetează cu făină o formă rotundă cu diametrul 26 cm. Preîncălzește cuptorul al 180º. Se bat ouăle cu zahăr într-un vas înalt cu mixerul până când se întăresc. Se incorporează laptele, untul, uleiul și esența de vanilie.

2. Se amestecă făina cu praful de copt și cu sarea. Se adaugă sucul de lămâie. Apoi, se amestecă făina cu celalată compoziție până se omogenizează. Se lasă să se odihnească 10 minute.

3. Se incorporează ușor jumătate din cantitatea de struguri în compoziție, apoi se pune totul în forma de copt.

4. Se lasă la cuptor 15 minute. După aceea, se mai pune o jumătate de cană cu struguri și deasupra se presară zahăr. Se mai lasă la cuptor circa 40 minute, până când devine aurie. Se scoate de la cuptor și se lasă la răcit în formă.

5. Se scoate din formă și se adaugă deasupra restul de struguri. Peste ei se toarnă suc de lămâie cu zahăr în cantități egale.

Citește și: 5 alternative sănătoase la mâncărurile tale preferate, dar nesănătoase

Dulciuri delicioase cu struguri. Clătite surpriză cu struguri

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 0,5 kg făină
    2 căni lapte
    2 ouă
    2 linguri ulei
    sare
    ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • 4 căni struguri
  • 2 căni cu vârf de zahăr
  • o cană brânză dulce cremoasă, la temperatura camerei
  • 1/2 cană smântână groasă

Mod de preparare:

  1. Se bat cu telul ouăle cu un pahar de lapte, după care se adaugă făina și sarea. Se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloașe. Se toarnă restul de lapte și se amestecă din nou, adăugând, puțin câte puțin, uleiul. Se pun cantități mici la prăjit într-o tigaie și se formează clătitele.
  2. Într-o cratiță medie se pun la bain-marie boabele de struguri cu ½ cană zahăr și 2 linguri de apă. Se țin la foc circa 20 de minute. În acest timp, se bat cu un mixer electric brânza de vaci, smântâna și trei linguri de zahăr. Se pune compoziția cu brânză la frigider până la utilizare.

  3. Se umplu clătitele cu o lingură de struguri și una de compoziție cu brânză.

Citește și:

Prepară și:

Sursa foto: 123rf.com

Loading...