Drob tradițional de Paște

drob traditional de Paste

Într-un caiet am vreo zece rețete de drob dar rețeta acestui drob tradițional de Paște este rețeta mea de suflet, o făcea și bunica! 

Ingrediente pentru drob tradițional de Paște:

● 300 g carne macră de miel
● ficatul, rinichii, inima și plămânii de la un miel
● 3 legături ceapă verde

● 3 legături usturoi

● 6 ouă
● o legătură pătrunjel

● o legătură mărar

● sare ● piper

Pentru copt:

● 4-5 ouă fierte tari

1. Organele bine spălate și carnea se pun la fiert în apă cu sare. Se ia spuma ori de câte ori se formează și se verifică după 30 de minute de fiert.
2. Carnea și organele fierte se trec prin mașina de tocat odată cu ceapa și usturoiul, se adaugă apoi mărarul și pătrunjelul mărunt tocate și se amestecă cu ouăle bătute. Se potrivește gustul de sare și piper.
3. Într-o tavă de cozonac unsă cu un pic de ulei și tapetată cu făină se pune jumătate din amestecul de carne, se așază ouă fierte și curățate și se acoperă cu restul compoziției. Se lasă la cuptor 40 de minute, în funcție de cuptor. Se lasă să se răcească în tavă și apoi se scoate.

Dacă tot vorbim despre Paște…asta este pasca pe care o facem noi!

Sursa foto: Shutterstock

Loading...