Drob

Ingrediente:
► un kg organe de miel
►4 ouă crude
►4 ouă fierte tari
►2 legături ceapă
►o legătură mărar
►usturoi verde
►o legătură pătrunjel
►sare
►piper

1. Organele (inima, ficatul, plămânii, rinichii) se spală şi se lasă în apă rece cu o lingură de oţet pentru 60 de minute. Apoi, se scurg de apa în care au stat şi se pun la fiert cu un praf de sare. Se spumează ori de câte ori este nevoie. Se lasă la fiert 30 de minute.
2. După ce au fiert, se lasă să se răco-rească şi se trec prin maşina de tocat. Peste pasta rezultată se adaugă ouăle crude, ceapa, mărarul, pătrunjelul şi usturoiul tăiate mărunt. Se adaugă sare şi piper.
3. O tavă de cozonac se unge cu un pic de grăsime, se tapetează cu puţină făină şi se pune jumătate din cantitatea de amestec. Se aşază ouăle fierte, de-a lungul tăvii şi se acoperă cu restul amestecului.
4. Se nivelează şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se lasă apoi să se răcească în tavă şi se scoate ulterior.

Loading...