Primele cuvinte au fost în lituaniană şi a învăţat în limba rusă. Căile întortocheate ale vieţii au purtat-o prin ţări străine, unde limba germană i-a fost de mare ajutor. Cu toate acestea, ascultând-o vorbind româneşte, nici nu ai spune că nu e de pe la noi. Ba chiar are o exprimare de invidiat pentru un străin care a învăţat singur o altă limbă decât cea nativă. Este vorba despre Lena, o tânără din Lituania care, dintre toate meleagurile pe care le-a cutreierat în timp, a ales să rămână în România.

Mi-am rupt sufletul în două: jumătate în Lituania, jumătate aici

Aşa a început

L-a cunoscut pe Marian acum 18 ani, în străinătate. Munceau, fiecare departe de ţara lui, pentru a-şi realiza visele legate de partea materială. Când s-au găsit unul pe celălalt, şi-au dat seama că nu doar banii aduc fericirea şi că iubirea era acel “ceva” pe care-l căutau de fapt prin lume. “Nici nu ştiu când şi cum s-a strecurat în sufletul meu sâmburele acela de iubire care m-a legat de Marian. Nu m-aş fi gândit vreodată că voi pleca din Lituania, de lângă părinţi, surori, prieteni…”, povesteşte zâmbind Lena. Cu toate că îl simţea pe actualul soţ ca pe o jumătate care o întregea sufleteşte, nu l-a urmat imediat în România. Ar fi preferat să meargă el în Lituania, ţară membră a Uniunii Europene, locul unde viitorul părea ceva mai luminos pentru amândoi, iar posibilităţile ca ea să îşi urmeze cariera de stilist erau numeroase.

Dragostea pentru familie e uriașă

Dar acum 10 ani soarta a dat un verdict fericit: trebuia ca Dinu, micuţul care s-a născut dintr-o iubire nebună, să crească împreună cu amândoi părinţii lui. Aşa că Lena şi-a făcut bagajele şi a venit pentru prima dată la Bucureşti. De atunci îşi împarte inima între Lituania şi România, între familia de acolo şi cea de aici. Însă la Bucureşti se simte acasă, alături de soţ şi copil, chiar dacă nu are încă prea mulţi prieteni cu care să-şi omoare timpul atunci când Marian este la serviciu. Adevărata familie e la Bucureşti.

Sursa foto: 123rf.com