Într-un interviu recent acordat revistei Life, Dragoș Pătraru a povestit când și cum a luat această hotărâre și la ce a renunțat pentru a ajunge la forma din prezent.

”Acum vreo patru ani, când mi-am dat seama că nu mai pot să duc ritmul ăsta infernal de la emisiune, am decis să revin la sport cu totul şi să am o alimentaţie ok şi fără alcool. Aveam vreo 35 de ani când am luat decizia asta şi cântăream vreo 120 de kilograme. Acum am vreo cinci ani mai mult şi 30 de kilograme mai puţin”, a declarat el.

Nu doar că se simțea greu, dar kilogramele în plus îi afectau și jobul. Pur și simplu nu mai avea suflu pentru a-și duce frazele la capăt. ”Surplusul de kilograme mă încurca la emisiune. Eram un animal de 106 kilograme, cu burtă şi respiraţie greoaie. Parcă ai doi copii în cârcă atunci când treci de suta de kilograme. Aveam mari probleme să duc frazele lungi până la capăt”, a explicat el.

Dragos Patraru a slabit 30 de kilogrameSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cum a reușit să slăbească

Nu-i ușor să dai jos 30 de kilograme, dar nici imposibil. Însă trebuie făcute niște schimbări. Drastice pe alocuri. Am renunţat la alcool, am renunţat la zahăr, nu m-am mai atins de nicio prăjitură, nu mai fac exces de carbohidraţi şi am o alimentaţie bazată pe proteine şi grăsimi naturale”, explică Dragoș Pătraru.

În plus, a intrat în program și sportul. Iar pentru energie e nevoie de multe proteine, de care jurnalistul are parte din plin, mai ales în prima parte a zilei. ”Am combinat două chestiuni foarte importante: alimentaţia şi sportul. Dimineaţa mănânc 4 – 5 ouă, ceva carne, brânză sau caşcaval şi în rest, legume crude, ardei, castravete, roşie.

Fără cină

Deci, dimineaţa mănânc foarte mult şi mai am apoi o masă la prânz şi atât, până a doua zi dimineaţa nu mai mănânc. Am scos masa de seară.

La ora 17:00-18:00, când termin înregistrarea emisiunii, mai gust nişte seminţe: caju crud, nuci, migdale, o mână cu fructe de pădure şi gata! Mi-a fost greu o lună, două, dar apoi organismul s-a obişnuit”, mai spune el.

Admite că nu e simplu, mai ales când în peisaj ajung ardeii umpluți: ”E greu când deschizi frigiderul şi vezi băutură sau tot felul de mâncăruri gătite. Când văd la cantină ardei umpluţi îmi vine să mă urc pe pereţi de poftă, dar nu mai mănânc aşa ceva. Îmi iau un grătar, şi cu asta basta!”.

Vezi și Așa arată un tânăr după ce a slăbit 50 de kilograme | GALERIE FOTO

Citește și: