În emisiunea „Visuri la cheie” contribui la fericirea celorlalți. Pentru tine cum arată fericirea?
Pentru mine, fericirea este liniște uneori, multă muncă câteodată, necunoscut și noi descoperiri alteori. Dar, de ani buni, fericirea trebuie să aibă printre ingrediente timpul petrecut în familie. Îmi place să fiu activ și să o iau pe drumuri mai puțin bătute. Îmi dă un sentiment de împlinire treaba asta, deși sunt conștient că de multe ori este vorba doar de orgoliu. Un alt lucru care este foarte important în viața mea este sentimentul de independență și singurii cărora le accept, ba chiar îmi doresc, să îmi ia acest sentiment sunt Dana, soția mea, Sofia (9 ani), fiica noastră, și Kadri (un an), băiețelul nostru.

În acest sezon, tu, Adela Pârvu, Alina Vâlcu și Dragoș Isăcescu aveți un nou coleg, Omid Ghannadi. Cum ai descrie această nouă formulă?
Să știți că eu sunt prieten cu Andrei Samoil, fostul component al echipei. Am apreciat foarte mult lucrul cu el, dar bineînțeles că am acceptat decizia plecării lui, tocmai pentru fiecare este liber să își stabilească prioritățile în viață. Omid este un om bun și săritor și un arhitect foarte talentat, iar venirea lui în echipa noastră aduce un mare plus. Ca să nu mai spun că l-am rugat să mă ajute cu niște idei pentru propria mea casă și acum sunt obligat să îl vorbesc numai de bine! (râde)

Îți place să meșterești, să rearanjezi și când ești acasă?
Da, foarte mult. Împreună cu tata și, uneori cu Dana, îmi fac de treabă prin casă și prin curte, amenajez și reamenajez sau construiesc lucruri noi, deoarece mă relaxează foarte mult. Am făcut în ultimii doi ani o magazie, o masă, un dulap, grătarul, acoperișul pentru grătar și un gard pentru grădină.

E mai dificil să fii părinte când te afli în vizorul public?
Nu. Eu, acasă, pentru copiii mei, nu sunt „Dragoș Bucur”, sunt „tata” și greutățile care apar sunt aceleași care apar în orice familie, între părinți și copii, nimic în plus sau în minus.

De ce crezi că a stârnit atât de multe controverse decizia ta și a soției tale de a alege sistemul homeschooling pentru fiica voastră?
Nu vreau să vorbesc despre acest subiect, este o decizie personală pe care am ales să o facem publică tocmai pentru a evita știrile de genul: ”Șoc și groază, află ce au făcut Dana și Dragoș!!!”.

În 7 octombrie a avut loc premiera celui mai recent film în care joci, ”Două lozuri”. Ai un personaj câștigător?
Eu cred atât de mult în film și în darul lui de a face oamenii să râdă încât am promis că voi merge la una dintre proiecții și voi da banii înapoi tuturor celor care spun că nu s-au simțit bine. Voi face publice sala și ziua în care îi aștept pe spectatori cu banii în mână. La ”Două Lozuri” râzi sigur, nu riști nimic. (râde)

Joci alături de Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Este al treilea film în care colaborați?
Da, dacă am fi în America ar trebui ca pe trailerul filmului să scrie „From the producers of Love Building and Alt Love Building”, dar suntem în România și cei 30.000 – 40.000 de spectatori care au văzut filmele astea sunt atât de puțini încât am fi penibili să scriem asta. Ne place să jucăm împreună, să lucrăm împreună și, în curând, începem cursurile pentru noua sesiune a școlii noastre Actoriedefilm.ro.

Sunteți buni prieteni și în viața de zi cu zi?
Da, suntem prieteni deși mai avem și noi tensiuni interne. Ba că eu am fost mai bun decât ei, ba că Papadopol are mai mult umor, ba că Boguță e mai talentat ca regizor, ca actor… chestii din astea banale!

Ce te relaxează în timpul liber?
Călătoriile, plimbatul cu bicicleta, vinul șpriț și lectura, meșteșugăritul prin curte, snowboarding-ul.

Chiar înainte de premiera filmului ”Două lozuri” a fost lansat filmul ”Câini”, în care joci tot în rol principal…
”Câini” este un film care, din păcate, pare să nu aibă și în țară parte de succesul pe care îl merită. Cred că ”Două Lozuri” și ”Câini” sunt două filme foarte diferite de ceea ce este spectatorul obișnuit să vadă la producțiile românești. Primul este o comedie cum se făceau înainte (genul seriei BD), iar al doilea este un thriller (n.r.: film de suspans) adevărat, care se poate compara cu oricare thriller american.

Cum este să fii cel mai cunoscut actor al generației tale?
”Cel mai cunoscut actor al generației tale” sună foarte flatant, dar poate crea false iluzii. Eu sunt cunoscut azi pentru că ”Visuri la cheie” este pe post, pentru că mi-am produs singur trei dintre ultimele mele 7-8 filme și pentru că am noroc. Dar mâine o să fie Vasluianu, Ivanov, Logigan sau Istodor. Nu suntem la Hollywood, să ai garanția că 10 ani o să fii în vârf. Nu știi nici ce poți să faci la anul!

Ți-ar plăcea ca în viitor să devii și regizor și, poate, într-un film de-ale tale să joace și Dana, Sofia și Kadri?
Nu, las regia pentru alții!

dragos-bucur-dana-nalbaru-sofia-kadri

O familie fericită: Dana și Dragoș, alături de copiii lor, Sofia și micuțul Kadri.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE:

Ce ar merita să știe oamenii despre homeschooling (n.r.: sistem de școlarizare acasă)?
Acestea sunt niște decizii foarte, foarte personale și fiecare trebuie să le judece, să le analizeze și să le ia în cunoștință de cauză.

Nu pot trăi fără…

Familia mea – ”Nu aș putea trăi fără Dana și copiii noștri, Sofia și Kadri.”

 

Credit foto: Pro Tv