Ingrediente:

  • 2 dovlecei mărișori
  • un ardei gras
  • 2 roșii
  • o legătură ceapă verde
  • 3 căței usturoi
  • o lingură ulei
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1. Dovleceii se taie în două pe lung și cu o linguriță se golesc de miez.
    2. În ulei se pune ceapa la călit, se adaugă ardeiul tăiat cubulețe, miezul dovleceilor și usturoiul feliat.
    3. Se presară sare și piper, se lasă pe foc 5 minute și se adaugă roșiile cubulețe. Se mai lasă 5 minute, se adaugă câte o jumătate din legăturile de verdeață.
    4. Se umplu bărcuțele de dovlecei și se dau la cuptor într-o tavă cu puțină apă. Se lasă 30 de minute și se servesc cu restul de verdeață.

    Sursa foto: Shutterstock