Ingrediente pentru dovlecei umpluți cu carne tocată:

● 6 dovlecei

● 300 g carne tocată

● o ceapă
● 6 linguri orez

● o linguriță coriandru măcinat
● 1/2 linguriță chimen

● ulei de măsline
● sare

● piper

● 200 ml suc de roșii, pentru fiert

1. Dovleceii se curăță de coajă și se taie în două. Se golesc de miez.
2. Carnea se amestecă cu orezul, ceapa mărunt tocată, sare, piper, coriandru și chimen.
3. Se umplu dovleceii și se așază unul lângă altul în cratița unsă cu ulei. Se toarnă sucul de roșii, se completează cu apă, care să nu depășească dovleceii, și se fierb 30 de minute, cu capac. Apoi, se lasă să se odihnească 20 de minute.

Dacă tot a venit vorba despre dovlecei trebuie să încercați și rețeta asta de clătite cu dovlecei!

Încearcă și următoarea rețetă delicioasă de zacusca de dovlecei, numai bună pentru sezonul rece. 

Sursa foto: Shutterstock