DOVLECEI CU LEGUME

► Ingrediente
► 4 dovlecei
►400 g carne tocată de vită
►cimbru măcinat
►4 cepe
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►o linguriță boia dulce
►o linguriță boia iute
►8-10 roșii cherry
►o legătură mărar
►un ou ►50 g parmezan
►1-2 lingurițe pesmet
►sare ►piper negru măcinat

► Preparare:
1. Se pregătește carnea tocată. Se călește în ulei și, după ce s-a rumenit, se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se adaugă oul, parmezan și pesmet.
2. Dovleceii se taie pe lung, li se scoate miezul și se umplu cu carnea preparată.
3. Separat, se călește ceapa în restul de ulei. Se adaugă sare, boia iute și dulce și se lasă cât să devină transparentă.
4. Deasupra dovleceilor se pun ceapa, roșiile tăiate feliuțe și se bagă în cuptorul încins până se înmoaie. Se servesc ornate cu mărar și parmezan, după gust.

Loading...