Ingrediente:

Pentru aluat:

● 250 g făină
● 3 linguri lapte

● 100 g margarină
● 1/2 linguriță sare

● un gălbenuș

Pentru umplutură:

● 2 dovlecei

● 6 crenvurști
● 200 g telemea

● 3 ouă

● 150 ml smântână
● o legătură mărar

● sare

● piper

1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele într-un bol și se frământă 2-3 minute până se obține o cocă potrivit de tare. Se lasă la rece până se pregătește umplutura.
2. Dovleceii se taie cuburi mici, se presară cu sare și se lasă la fiert.
3. Ouăle se bat și li se adaugă crenvurștii tăiați rondele, brânza fărâmițată, smântâna și mărarul tocat. Apoi, se adaugă și dovleceii bine scurși.
4. Într-un vas de cuptor uns cu puțin ulei se întinde aluatul și se adaugă amestecul de dovlecei.
5. Se dă la cuptor vasu17l cu plăcinta de dovlecei pentru 40 de minute și apoi se lasă să se răcorească în tavă.