Două sucuri ideale pentru vară și în slăbire

Două sucuri ideale pentru vară și în slăbire

Fiecare dintre ingredientele acestor sucuri, în combinația corectă, oferă organismului un plus de energie și sănătate, răcoresc și ajută în procesul de slăbire.
Două sucuri naturale presate la rece, ideale pentru vară sunt sucul de ștevie și mere și sucul de morcov, apio și ghimbir. Ambele sunt recomandate de Anca Alungulesei, expert în nutriție și alimentație raw vegan, dar și autoare a cărții Sănătate la pahar'.

Sucul care poate înlocui micul dejun

Pentru prepararea sucului de morcov, țelină apio și ghimbir sunt necesari 4 morcovi, 3 tije de apio și 1-2 cm de rădăcină de ghimbir. „Este un suc foarte gustos, care poate fi băut dimineața, în loc de micul dejun. Cei care vor să scape de kilogramele în plus vor găsi în ghimbir un aliat perfect. În plus, sucul de țelină apio are un conținut bogat în calciu și potasiu, iar morcovul are proprietăți detoxifiante, curăță fluxul sanguin, vindecă acneea și tratează problemele dermatologice comune', spune Anca Alungulesei.

Doza de întinerire la pahar

Pentru sucul natural presat la rece din ștevie și mere sunt necesare două legături de ștevie și două mere: „Ștevia este o plantă minune, pentru că ne ajută să eliminăm excesul de lichid din organism, ne scapă de oboseală și ajută la detoxifierea corpului. În plus, vitamina C (cu puternic efect antioxidant, „vitamina antiîmbătrânire) și sărurile minerale conținute de ștevie (magneziu, calciu, fier și zinc, printre altele) o fac indispensabilă femeilor preocupate de sănătatea și frumusețea lor', explică Anca Alungulesei, adăugând că: 'merele conțin un flavonoid care nu se mai găsește în niciun alt fruct și care poate proteja femeile ajunse la menopauză de apariția osteoporozei. De asemenea, merele cresc densitatea osoasă și întăresc oasele'.

Credit foto: PR

Anca Alungulesei

Credit foto: Shutterstock