Doradă la cuptor

Doradă la cuptor

Am auzit multe persoane spunând că nu cumpără doradă pentru că nu știu cum să o gătească! Vă dau eu cea mai simplă rețetă cu doradă: doradă la cuptor!

Ingrediente:

● o doradă de 1,5 kg
● o lămâie
● o portocală
● 3 căței usturoi
● o linguriță sare grunjoasă
● 3 linguri ulei
● 10 roșii mici

1. Peștele se spală bine, se curăță de solzi și se eviscerează. Se spală din nou și se șterge bine cu un prosop de hârtie de bucătărie. Se stropește cu suc de lămâie la interior și exterior.
2. Se așază în tavă. Se mărunțește usturoiul cu sarea grunjoasă și apoi se adaugă uleiul.
3. Se unge peștele cu o parte a acestui ulei, iar cu restul de amestec se ung roșiile care se așază lângă pește. Portocala se feliază, iar feliile rezultate se așază deasupra peștelui. Se lasă la cuptor 20 de minute.

Sursa foto:Shutterstock