Dorada cu rozmarin

Ingrediente
►4 pești Dorada
►8-10 cartofi
►200 ml vin dulce
►4-6 linguri ulei de floarea-soarelui
►sare
►o căpăţână usturoi
►piper negru măcinat și boabe
►300 g roșii cherry
►3-4 linguri oțet aromatic
►1-2 crenguțe rozmarin
1. Se curăță peştele, se spală bine în 2-3 ape și apoi se lasă să se scurgă pe un șervet absorbant de bucătărie. Se ung cu ulei și se condimentează cu sare, piper și usturoi.
2. Se curăță și se spală cartofii. Se taie rondele și se aranjează într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei. Deasupra se pun peștii, se adaugă rozmarin și se bagă în cuptor, la 180˚ C.
3. Din când în când, peştii şi cartofii se stropesc cu vin și apă călduță ca să nu se usuce. Roșiile se taie jumătăți și se pun pe deasupra cartofilor. După ce s-au copt, spre sfârșit, se stropesc cu oțetul aromatic, apoi se scot din cuptor. Peştele se serveşte cu mujdei de usturoi, preparat în prealabil și rozmarin verde.

Loading...