Valter Fridenbergs a murit după o luptă lungă cu cancerul. El a fost unul dintre finaliștii de la Eurovision 2005, ce a avut loc la Kiev, Ucraina, deși avea doar 17 ani. Artistul a reprezentat Letonia și a participat împreună cu Martins Freimanis. Ei au intrat în concurs sub numele Valters and Kaža cu piesa „The War Is Not Over” și s-au bucurat de un succes imens. Cei doi au avut o performață remarcabilă și au ajuns în finală, clasându-se pe locul 5. În plus, au primit nota maximă de 12 puncte din partea Moldovei, dar și de la Irlanda și Lituania. La un moment dat,  în timpul votării au  fost chiar și pe primul loc.

Valter Fridenbergs si MArtins, la concursul Eurovision, în 2005

Citește și: Își spun „Adio” după 20 de ani de căsnicie? David Beckham recunoaște că el și Victoria au probleme în mariaj

Colegul lui de trupă a murit la 32 de ani

Însă, în ciuda succesului lor, cei doi artiști au sfârșit, din păcate, amândoi tragic și foarte tineri.  Freimanis, autorul piesei The War Is Not Over, a murit   la vârsta de doar 32 de ani, în data de 27 ianuarie 2011. Cântărețul se prezentase la Centrul de Infecţiologie din Riga, cu severe probleme respiratorii. Analizele au arătat o hipertoxicitate cauzată de ficat gras şi puls slab, ceea ce a cauzat insuficienţă renală şi pleurezie.

Valter Fridenbergs a fost diagnosticat cu cancer, în 2016, iar în cele din urmă a pierdut lupta cu boala. S-a stins din viață miercuri, pe 17 octombrie.

La Eurovision 2005, și România a obţinut cea mai bună clasare din istorie, locul 3 prin participarea Luminiţei Anghel şi Sistem, cu melodia „ Let Me Try”.

Citește și: