Discuția despre sex cu copilul. Cum ar trebui să decurgă

Discuția despre sex cu copilul. Cum ar trebui să decurgă

Discuția despre sex cu copilul le trezește multor părinți stpri de anxietate și jenă. De aceea, mulți evită să facă asta și lasă școala, prietenii sau internetul să se ocupe de educația sexuală a celui mic. Alți părinți îi pun copilului în mână o carte din care să citească ei singuri.

Discuția despre sex cu copilul. Fii calmă

Copilul se va simți inconfortabil când veți aborda acest subiect. Dacă va simți la tine anxietate, va dezvolta o reținere în a discuta cu tine curiozitățile pe această temă. Nu va renunța până nu-și va satisface curiozitatea, ceea ce înseamnă că-și va lua informațiile din surse mai puțin sigure.

Discuția despre sex cu copilul. Exersează

Discuția despre sex cu copilul va fi inconfortabilă pentru amândoi. Deja știi asta. De aceea, ar fi bine să-ți stabilețti de la început ce vei vorbi. Poți avea și câteva notițe ca să nu uiți să-i ceva. Deși, chiar dacă se întâmplă acest lucru, nu e o tragedie. O dată deschisă discuția, mai puteți vorbi și altă dată despre acest subiect.

Cât de afectați sunt copiii crescuți doar de un părinte

Discuția despre sex cu copilul. Ține minte că sexul este ceva natural

Sexul este un lucru minunat care se întâmplă între oamenii care se iubesc (maturi și dedicați unul altuia). Bineînțeles, există riscuri pe care i le vei prezenta, dar nu face din relațiile sexuale ceva rușinos sau urât.

Discuția despre sex cu copilul. Păstrează lucrurile simple

Nu-i da la început prea multe informații. Copiii mici sunt interesați cum apar pe lume bebelușii. La această vârstă, un răspuns simplu va fi de ajuns. Pe măsură ce copilul crește, va fi nevoie să vii cu mai multe detalii.

Începerea mai târziu a vieții sexuale = un cuplu mai stabil

Discuția despre sex cu copilul. Fii prima persoană care îi spune copilului tău despre sex

Pe măsură ce copilul ajunge la pubertate, va fi din ce în ce mai curios în legătură cu acest subiect. Vorbește-i despre schimbările care vor avea loc în corpul lui și explică-i ce înseamnă relațiile sexuale. Altfel, va fi confuz și își va lua informațiile din surse care nu sunt demne de încredere, cum ar fi prietenii lui sau internetul. Vorbește-i și despre bolile cu transmitere sexuală, sarcină sau relații care l-ar putea pune în pericol.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com