În astrologia celtică, anul era împărțit în 13 perioade, iar fiecare era împărțită în câte trei zodii. Vechii șamani au identificat astfel 39 de zodii, fiecare dintre ele asociată cu un copac sau cu un pom fructifer. Sufletul tău are și el o legătură specială cu unul dintre acești copaci, în funcție de ziua în care te-ai născut.

Copacii pe care îi vedea în lista de mai jos au fost aleși în funcție de proprietățile lor curative și în funcție de esența lor. Rezistența, puterea, mărimea și beneficiile pe care le au copacii din zodiacul celtic sunt la rândul lor asociate cu persoanele născute în cele 39 de zodii. Descoperă și tu care este zodia ta și din ce copac s-a desprins sufletul tău.

Verifică ce copac este legat de sufletul tău!

 1. 1 – 11 ianuarie – brad
 2. 12 – 24 ianuarie – ulm
 3. 25 ianuarie – 3 februarie – chiparos
 4. 4 – 8 februarie – plop
 5. 9 – 18 februarie – cedru
 6. 19 – 29 februarie – pin
 7. 1 – 10 martie – salcie
 8. 11 – 20 martie – tei
 9. 21 martie – stejar
 10. 22 – 31 martie – alun
 11. 1 – 10 aprilie – merișor
 12. 11 – 20 aprilie – arțar
 13. 21 – 30 aprilie – alun
 14. 1 – 14 mai – plop
 15. 15 – 24 mai – castan
 16. 25 mai – 3 iunie – frasin
 17. 4 – 13 iunie – carpen
 18. 14 – 23 iunie – smochin
 19. 24 iunie – mesteacăn
 20. 25 iunie – 4 iulie – măr
 21. 5 – 14 iulie – brad
 22. 15 – 25 iulie – ulm
 23. 26 iulie – 4 august – chiparos
 24. 5 – 13 august – plop
 25. 14 – 23 august – cedru
 26. 24 august – 2 septembrie – pin
 27. 3 – 12 septembrie – salcie
 28. 13 – 22 septembrie – tei
 29. 23 septembrie – prun
 30. 24 septembrie – 3 octombrie – alun
 31. 4 – 13 octombrie – merișor
 32. 14 – 23 octombrie – arțar
 33. 24 octombrie – 11 noiembrie – alun
 34. 12 – 21 noiembrie – castan
 35. 22 noiembrie – 1 decembrie – frasin
 36. 2 – 11 decembrie – carpen
 37. 12 – 21 decembrie – smochin
 38. 22 decembrie – fag
 39. 23 – 31 decembrie – măr

Zodia mărului

Simbolizează dragostea. Sufletul persoanelor născute în zodia mărului este plin de dragoste și dăruire și are nevoie de multă afecțiune, la rândul lui, pentru a înflori. Nativii au o aură strălucitoare și o personalitate deschisă, caldă, generoasă și empatică.

Zodia frasinului

Simbolizează ambiția. Persoanele născute în această zodie sunt ambițioase, puternice și nu suportă critica. Ele au un suflet curajos, sunt impulsive și le plac provocările. Nimic nu le poate abate de la drumul lor. Sunt inteligente, talentate și sunt de mare încredere, când ai nevoie de ele.

Zodia fagului

Simbolizează creativitatea. Aceste persoane sunt deschise și cinstite, trăiesc în armonie cu natura și nu suportă excesele și vulgaritatea. Viața lor trebuie să fie simplă, să curgă lin și să fie cât mai armonioasă pentru a fi creative și pentru a construi tot ceea ce doresc.

Zodia cedrului

Simbolizează încrederea. Persoanele născute în această zodie au un caracter deosebit de frumos și sunt foarte rare. Au un bun simț și o moralitate înăscută, sunt cinstite și răbdătoare și sunt capabile să îi ajute până și pe cei care le-au făcut să sufere. Au o mare încredere de sine, iar acest lucru le dă o superioritate binemeriată.

Zodia castanului

Simbolizează cinstea. Sunt persoane frumoase și sociabile, oneste și interesante, dar nu epatează niciodată. Îi tratează pe toți la egalitate și au un acut simț al dreptății. Cu toate acestea, pot deveni foarte sensibile pentru că nu au mare încredere în forțele proprii.

Zodia chiparosului

Simbolizează fidelitatea. Se bucură de tot ce le oferă viața, se adaptează ușor, au încredere în ei și își cunosc bine calitățile și meritele. Ajută pe toată lumea, dar își aleg cu grijă prietenii, cărora le sunt credincioși toată viața. În dragoste, prețuiesc ceea ce le oferă celălalt.

Zodia ulmului

Simbolizează noblețea. Persoanele născute în această zodie au o noblețe de caracter rară. Sunt deosebit de cinstite și corecte, sunt generoase și au simțul umorului. Nu le place nici să conducă, dar nici să fie conduși. Le place să aibă prieteni și o familie numeroasă.

Zodia smochinului

Simbolizează sensibilitatea. Sunt persoane independente, inteligente și cu o voință puternică. Sunt familiste și apreciază afecțiunea tuturor prietenilor. Uneori, pot fi leneșe, dacă nu au un scop bine determinat, dar nu suportă să fie împinse de la spate.

Zodia bradului

Simbolizează misterul. Sunt persoane ambițioase, demne, elegante și greu de pătruns. Le place să păstreze o aură de mister, cu atât mai mult dacă sunt femei. Iubesc lucrurile frumoase și au nevoie de mulți bani să-și satisfacă visurile și ideile avangardiste.

Zodia alunului

Simbolizează neobișnuitul. Sunt persoane impulsive, avangardiste, luptătoare și pacifiste. Au un spirit revoluționar și vor îndrepte toate nedreptățile lumii. În pofida ambițiilor lor nemăsurate, știu să se bucure de clipele frumoase și de oamenii care îi apreciază.

Zodia carpenului

Simbolizează bunul simț. Sunt persoane disciplinate, raționale, deschise și corecte. Au foarte mult bun simț, chiar dacă trec prin situații indezirabile. Sunt preocupate de situația lor materială și de imaginea pe care o au în fața lumii.

Zodia teiului

Simbolizează îndoiala. Persoanele acestei zodii sunt pacifiste și echilibrate, dar fac multe compromisuri în viață, pentru că nu vor să supere pe nimeni. Deși acceptă tot ceea ce le oferă viața și reușesc să se adapteze, se plâng adesea și mereu se îndoiesc de deciziile lor.

Zodia arțarului

Simbolizează independența gândirii. Nativii acestei zodii sunt originali, ambițioși, creativi și deosebit de curioși. Nimic nu le pune capăt imaginației și se implică adesea în proiecte și planuri extraordinare, dar greu de pus în practică. Sunt foarte independenți și moderniști.

Zodia stejarului

Simbolizează curajul. Cine s-a născut în această zodie, este curajos, inimos, bătăios și sigur de sine. Are numeroase calități și este apreciat pentru corectitudinea lui. Dar este și impulsiv, dominator și răzbunător, dacă cineva a încercat să îi facă un rău.

Zodia mestecănului

Simbolizează înțelepciunea. Nativii acesti zodii iubesc viața, soarele și căldura, dragostea, familia și veselia. Sunt persoane echilibrate, îi ajută pe cei din jur și nu întorc spatele nimănui când vine vorba de muncă grea. Te poți baza pe ei să te sprijine și să te sfătuiască.

Zodia pinului

Simbolizează curiozitatea. Acești nativi se adaptează ușor, le place să îți schimbe viața, să caute ineditul și curiozitățile. Sunt amatori de călătorii și iubesc natura. Sunt prietenoși, săritori și reprezintă o companie pe cinste când pleci cu ei la drum lung. Pentru ei, viața e o expediție.

Zodia plopului

Simbolizează incertitudinea. Singuratici și cusurgii, nativii născuți în zodia plopului știu totuși să se bucure de tot ce le oferă viața mai frumos. Au un suflet sensibil și sunt destul de emotivi, dar sunt organizați, sunt obiectivi și te poți sprijini pe ajutorul lor la nevoie.

Zodia prunului

Simbolizează sensibilitatea. Sunt persoane altruiste, care iubesc viața și oamenii. Le place să fie în compania prietenilor, le place familia lor și se sprijină pe toți cei care îi iubesc. Fără dragoste, viața lor nu ar avea niciun sens și nu pot trăi frumos, dacă sunt condamnați la singurătate.

Zodia salciei

Simbolizează melancolia. Persoanele din această zodie oscilează între iubire și singurătate. Uneori, au nevoie de o perioadă doar pentru ele însele să își recapete forțele și să găsească pasiunea interioară pentru a merge mai departe. Le plac călătoriile și lucrurile frumoase, dar spirituale.

Zodia merișorului

Simbolizează pasiunea. Sunt persoane ciudate și pline de contraste. Sunt pasionale, vesele, spontane, dar și egoiste, agresive și incapabile să facă un compromis. Nu sunt întotdeauna plăcute, dar sunt admirate pentru spiritul lor liber și pentru ideile lor neașteptate.