Dicţionar de frumuseţe: serumul de faţă

Dicţionar de frumuseţe: serumul de faţă

Dacă cremele antirid, de hidratare, de matifiere sau cele hrănitoare promit să ne transforme într-o versiune mai tânără mai noastră, unde îşi găseşte locul serumul de faţă?

E bine să îţi pui astfel de întrebări atunci când un nou tip de produs este lansat şi să cauţi răspunsurile în surse de încredere. Dacă ai avut ocazia să testezi un astfel de produs, ai putut observa că textura sa diferă de cea a unei creme obişnuite: are consistenţa unui lichid uşor vâscos, este transparent sau are o culoare albicioasă, pătrunde foarte repede în piele şi, ca o primă impresie, vei observa că îi oferă acesteia fineţe. Însă nu asta este ceea ce vom urmări atunci când folosim un serum. Acesta este un concentrat de ingrediente active care ajută la îngrijirea în profunzime a pielii şi la eficientizarea cremei pe care o vei aplica ulterior.

Când se foloseste un serum

Aşadar, pentru a putea beneficia din plin de ingredientele menite să hidrateze, să atenueze ridurile sau să hrănească pielea, foloseşte imediat după demachiere şi înainte de crema de zi sau de seară un astfel de produs.
Serumul nu poate înlocui crema de zi sau de seară, şi nici viceversa nu este valabilă, pentru că nu conţine factor de protecţie şi nici cremele nu conţin ingredientele din serumuri în cantităţi atât de mari. Tocmai de aceea se completează atât de bine. Chiar şi aşa, atunci când alegi un serum, verifică lista de ingrediente: ceaiul verde, vitamina C şi resveratrolul sunt trei antioxidanţi care ar trebui să apară într-un produs în care să poţi avea încredere.