Află care sunt leacurile recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor care te ajută să scapi repede și fără efecte secundare de diaree.

Ochiul-boului te scapă de problemele la stomac

Bănuții (Bellis Perennis) se mai numesc și ochiul-boului sau părăluțe. Sunt indicați în caz diaree. Se mai folosesc în combaterea guturaiului sau pentru a trata artrita, anemia, reumatismul, bolile ficatului și rinichilor sau durerile de cap. Deci, vei avea mai multe beneficii dacă bei un ceai de părăluțe. Se prepară dintr-o linguriță de plantă uscată. Se lasă la infuzat timp de 10 minute într-o cană cu apă clocotită. Se beau trei-patru căni pe zi.

Frunzele de frag sunt astringente

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Datorită prezenţei taninurilor din frunze, infuziile din frunze de fag au proprietăţi astringente, fiind recomandate în diaree”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor. În plus, ”favorizează eliminarea toxinelor din organism”. Se face o infuzie dintr-o lingură de fructe la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi.

Alte leacuri de folos în caz de diaree

Bineînțeles, atunci când ai diaree, menta este primul lucru care îți vine în minte și bine faci. Ceaiul de mentă are efect antidiareic și antispastic. Ajută la eliminarea gazelor stomacale și combate flatulența. Calmează de minune crampele. Adaugă o linguriță de mentă uscată la o cană de apă fierbinte. Lasă acoperit timp de 10 minute. Bea câte o cană de cinci ori pe zi, între mese, timp de două-trei zile. Acest tratament nu este indicat celor care suferă de constipație cronică. La fel de bun este ceaiul de mușețel, care are și efect antiseptic și antiinflamator.

Citește și:

Diaree acută (entorocolită)

Diareea turistului

Otrăvire, toxiinfecție (oboseală însoțită de diaree și febră)

Sursa foto: 123rf.com