Detoxifiere cu verdețuri de primăvară

Detoxifiere cu verdețuri de primăvară

Nu o dată ai auzit de detoxifierea de primăvară. Pe lângă faptul că avem nevoie, avem la îndemână și plante care să ne ajute în acest demers. Poate părea că nu sunt cele mai gustoase variante, dar cu siguranță îți aduc o porție binevenită de sănătate.

Loboda, sursă de vitamine

Loboda de grădină nu este doar bună de ciorbă. Are efecte diuretic-depurative, remineralizante și vitaminizante. Este cu precădere recomandată în afecțiuni ginecologice, ale ficatului și rinichilor. Semințele au efect vomitiv și purgativ. Se consumă ca atare sau în preparate culinare. Se poate face o salată în care se adaugă lonodă proaspătă și untișor. Acesta conține vitamina C și minerale.

Spanacul, remineralizant de primăvară

Spanacul este un excelent remineralizant, care are efecte deosebite în astenia de primăvară, laxativ, depurativ și antianemic. Acționează ca activator al secreției pancreasului. Favorizează creșterea copiilor. Este contraindicat în artrite, reumatism, gută și pietre la rinichi. Se consumă ca atare, în salate sau gătit. În astenii fizice și depresii, este bine să se bea un pahar de suc proaspăt de spanac în fiecare dimineață. Semințele au un bun efect laxativ. Se face o infuzie din două lingurițe de semințe de spanac la o cană cu apă. Se bea la nevoie.

Sursa foto: shutterstock / JeniFoto