Detalii inedite despre rochia de mireasă a lui Meghan Markle! Cei care au lucrat la voal s-au spălat pe mâini la fiecare 30 de minute

rochia de mireasa a lui Meghan markle

După luni de speculații, o lume întreagă a putut admira, sâmbătă, rochia de mireasă a lui Meghan Markle, cea care a devenit soție de prinț și ducesă de Sussex. Dar în spatele imaginii perfecte, de un bun gust desăvârșit, se ascund detalii puțin știute, extrem de interesante.

Dacă în cazul rochiei de mătase, care i-a dezvelit lui Meghan umerii și i-a scos talia în evidență, s-a cam spus tot ce era de spus, creatoarea fiind Clare Waight Kelle, de la casa Givenchy, despre voalul de cinci metri a ieșit la iveală faptul că cei care au lucrat la el s-au spălat pe mâini la fiecare 30 de minute.

Voal

Apoi, puțini știu că pe voal au fost brodate simboluri pentru toate cele 53 de țări din Commonwealth. Însăși mireasa a fost cea care a avut această idee. Meghan Markle a studiat flora fiecărei țări în parte, pentru a alege o floare simbol pentru fiecare stat, care să se regăsească pe voal. În plus, mireasa și-a dorit ca pe voal să se regăsească și două dintre florile sale preferate, inclusiv macul de California, statul în care s-a născut.

Tiara

În ceea ce privește tiara cu diamante, aceasta i-a fost împrumutată miresei de însăși regina Elisabeta a II-a. În centrul acesteia stă o broșă detașabilă cu 10 diamante, care i-a fost dată reginei Maria ca dar de nuntă în 1893. În 1932 broșa a fost inclusă într-o tiara, realizată special în acest scop. Aceasta mai cuprinde și alte diamante și piese din platină.

Bijuterii

Deși a avut o apariție simplă, mireasa a mai purtat cercei și o brățară Cartier.

Spre deosebire de Kate Middleton, care a devenit soție de prinț în 2011, Meghan, în vârstă de 36 de ani, a preferat să vină la nuntă cu părul prins, ceea ce nu a făcut decât să-i pună în evidență gâtul și umerii.

Buchet

Cât despre buchet, puțină lume știe că Harry personal a cules câteva flori, din curtea palatului Kensington, care au fost așezate lângă aranjamentul creat de Philippa Craddock. Printre florile aflate în buchet s-au numărat flori-de-nu-mă-uita, un simbol adus prințesei Diana, ale cărei preferate erau, mirt, bujori albi, trandafiri, crini, iasomie și nu numai.

Buchetul nu a fost însă aruncat înspre tinerele necăsătorite, ci depus la mormântul Soldatului Necunoscut, așa cum se procedează la nunțile regale din regat. Această tradiție a fost instaurată de Regina-Mamă Elisabeta, în 1923.

Foto: Hepta

Citește și: