Destinul tragic al simpaticei Samantha din celebrul serial „Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”. Vârsta la care a murit rămâne și până în ziua de astăzi un mister

Destinul tragic al simpaticei Samantha din celebrul serial „Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”. Vârsta la care a murit rămâne și până în ziua de astăzi un mister

Serialul „Ce vrăji a mai făcut nevasta mea/Bewitched” s-a bucurat de mare succes. Difuzat între 1962 şi 1974, el a fost vizionat de milioane de oameni din lumea întreagă, însă ultimii ani din viața actriței Elizabeth Montgomery, ce a interpretat-o pe Samantha Stephens, sunt învăluiți în mister.

 

Cunoscută telespectatorilor din România pentru rolul Samantha din serialul „Bewitched” („Ce vrăji a mai făcut nevasta-mea”), difuzat in anii ’70 de Televiziunea Română, Elizabeth Montgomery a fost o actriță americană de film foarte iubită, fiind considerate cel mai mare star al televiziunii americane în anii `60 și `70, însă ultimii ei ani din viață au fost tulburători.

 

A debutat pe micile ecrane la 17 ani

Aceasta a avut o carieră strălucită în actorie, ajutată și de părinții ei, scenaristul și actorul Robert Montgomery și actrița de Broadway, Elizabeth Allen. Celebra actriță și-a făcut debutul în anii 1950 în seria tatălui ei, „Presents', în episodul „Top Secret', la vârsta de doar 17 ani. Ea apărut ulterior în alte 26 de episoade pe parcursul a cinci ani, reușind să joace în paralel și în alte filme de success, precum „ Armstrong Circle Theater', „Kraft Theater', „Studio One', „Warner Brothers Presents' și „Alfred Hitchcock Presents' ,  Climax (1956), Suspicion (1958), Cimarron City (1958), The Loretta Young Show (1959), Riverboat (1959), Wagon Train (1959), The Untouchables' sauTwilight Zone (1961).

Montgomery a fost premiată pentru munca ei în televiziune cu opt trofee Emmy, dintre care cinci le-a primit pentru celebrul serial „Bewitched', dar și un premiu Oscar, și a scris și o carte pentru copii, „Annabelle'.

A murit de cancer

În „Bewitched',  actriţa Elizabeth Montgomery a interpretat rolul  Samanthei, o casnică măritată cu un muritor, care făcea vrăji, mișcând doar din nas, filmul  difuzat de-a lungul a opt ani.

Potrivit unei cărți despre viața ei, „Twitch Upon A Star', scrisă de Herbie Pilato, superba blondă a trecut prin patru căsnicii și a avut numeroase aventuri. Și în ciuda faptului că era celebra la Hollywood și încasa milioane de dolari, actrița, mama a trei copii, nu și-a găsit niciodată adevărată fericire.

„Avea o parte neagră. Fermeca orice bărbat pe care îl întâlnea, însă  ea era atrasă doar de bărbați răi cu probleme, ci nu de cei amabili și drăguți', spunea autorul.

S-a iubit cu Elvis Presley

Starul de la Hollywood părea să sufere și de „complexul tatălui'  din cauza faptului că nu a avut o relație prea bună cu tatăl ei  și își alegea parteneri care o abuzau fizic și mental. Aceasta s-a iubit cu nume sonore, precum Elvis Presley, Dean Martin și Gary Cooper  și a fost, de asemenea, foarte apropiată și de președintele John F. Kennedy.

Actrița a trait până în ultimele clipe de viață alături de cel de-al patrulea soț al ei, Robert Foxworth, cu care a jucat în numeroase filme. Ea a murit în Berverly Hills, California, pe 18 mai 1995, după o luptă  cu cancerul. Boala lui Elizabeth Montgomery a fost ținută secret, iar familia ei nu a vrut să spună de ce tip de cancer a suferit starul de la Hollywood, ultimii ani din viața ei fiind învăluiți în mister. Mai mult, nici măcar nu se știe cu exactitate vârsta la care a murit. Potrivit unor lucrări de referință, aceasta s-ar fi stins din viață la vârsta de 62 de ani, însă membrii familiei ei spun că Elizabeth a fost răpusă de cancer la doar 57 de ani.

Vezi care sunt cele mai tari filme seriale!

Citește și: