Desert "Fulg de nea"

Ingrediente:
Pentru bezea:
►4 albuşuri
►275 g zahăr pudră
►un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
►250 g unt
►4 gălbenuşuri
►100 ml lapte
►un baton vanilie
►un praf sare
►200 g zahăr
►500 g frişcă bătută
►un plic cafea instant
►zahăr brun pentru ornat

1. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi zahărul vanilat. Se bat aproximativ 40 de minute la baie de aburi sau la rece. Se toarnă bezeaua în tava tapetată cu hârtie de copt.
2. Jumătate din timpul de coacere se ţine uşa închisă, iar în cealaltă jumătate se usucă cu uşa deschisă, la temperatură medie.
3. Separat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adaugă laptele călduţ, în care a stat batonul de vanilie. Se fierbe la foc mediu amestecându-se continuu până capătă consistenţă. Se lasă apoi să se răcească.
4. Se freacă untul spumă şi se încorporează cu crema, care apoi se dă la rece.
5. Se scot foile de bezea şi se răcesc. Se umplu cu crema de vanilie, un strat de frişcă, o foaie de bezea şi tot aşa. Se pudrează fin cu cafea instant şi zahăr brun caramelizat şi se lasă la rece.

Loading...