Desert de ciocolată

Ingrediente:
► 400 g ciocolată neagră cu 70% cacao
►120 g unt
►175 g zahăr
►5 ouă
►125 ml frişcă lichidă
►2 linguri făină
►o lingură cafea solubilă preparată
Pentru glasat:
►un albuş
►160 g zahăr pudră
►o linguriţă suc de lămâie

1. Se topesc ciocolata, untul, zahărul, cafeaua şi frişca lichidă pe foc mediu.
2. Într-un vas, separat, se amestecă ouăle şi făina şi apoi se toarnă puţin câte puţin, amestecând, ciocolata topită. Amestecul trebuie să fie gros.
3. Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, se toarnă amestecul de ciocolată şi se pune tava într-un vas mai mare. Se toarnă apă cât să ajungă la jumătatea înălţimii tăvii.
4. Se dă la cuptor pentru două ore şi, după ce se coace, se scoate şi se răceşte complet. Pentru a-l servi glasat, albuşul se freacă cu zahărul şi, după ce se obţine o pastă fină albă, se picură suc de lămâie. Se toarnă peste prăjitură, conform imaginaţiei şi se dă totul la rece până a doua zi, când se serveşte.

Loading...