Desert cu cireșe

Desert cu cireșe

Simplu de făcut si gata în 30 de minute. Așa prepari un delicios desert cu cireșe:

 

Ingrediente: ● 300 g cireșe fără sâmburi ● 50 g zahăr pudră ● 100 ml frișcă lichidă ● 30 g unt ● 250 g mascarpone ● o lingură zahăr pudră

Pentru servit: ● 50 g ciocolată

Mod de preparare: 1. Frișca foarte rece se mixează cu zahărul și, când a ajuns spumă, se adaugă mascarpone.

2. Se mixează bine și se dă la rece până la prepararea cireșelor.

3. Într-o tigaie cu unt se pun cireșele și se lasă 5 minute, amestecându-le. Se presară za hărul pudră. Se lasă să scadă bine încă 5 mi nute, se trag de pe foc și se lasă la răcit.

4. În cupe sau pahare se repartizează straturi alternative de cremă cu mascarpone și cireșe. Se servește presărată cu ciocolată rasă.

Pont: Pentru a se mixa mai bine, smântâna pentru frișcă se ține timp de 20 de minute la congelator, înainte de preparare. Se pot ține și paletele de la mixer la congelator.