Ingrediente pentru desert cu biscuiți și fructe din compot:

● 20 biscuiți sfărâmicioși

● 200 ml frișcă lichidă
● un plic zahăr vanilat

Pentru spuma de ciocolată:

● 3 ouă ● 100 g ciocolată cu lapte
● un plic zahăr vanilat

Pentru servit:

● fructe diverse, după gust, din compot

1. Pentru spuma de ciocolată, se pune ciocolata să se topească într-un vas la bain-marie.
2. După ce s-a topit, se scoate de la baia de aburi și se adaugă gălbenușurile și zahărul vanilat. Se freacă bine până se omogenizează și se topește zahărul.
3. Albușurile se bat spumă și se adaugă peste compoziția de ciocolată. Se încorporează amestecând ușor cu o spatulă. Se lasă la rece pentru 2 ore.
4. Frișca se bate bine cu plicul de zahăr vanilat.
5. Se repartizează în cupe biscuiții mărunțiți, apoi spuma de ciocolată și frișca bătută. Se aduc la masă decorate cu fructe, după gust.

Mai vrei un desert cu frișcă? Or să-ți placă aceste savarine de casă!

Sursa foto: Shutterstock