DELICIU "PÂNZĂ DE PÂIANJEN"

► Ingrediente
►4 ouă
►250 g unt
►200 g ciocolată amăruie
►200 g nucă prăjită
►200 g zahăr farin
►2 lingurițe rom
►esenţă vanilie
►coaja de la o lămâie
►175 g făină
►3 linguri cacao
►un praf sare
►ciocolată albă

► Preparare:
1. Se taie ciocolata amăruie cubulețe și se topește la baie de aburi. Se freacă zahărul farin cu untul și cu un praf de sare.
2. Se adaugă ouăle unul câte unul, vanilia, romul, coaja de lămâie, ciocolata, nucile tăiate julien, cacaua și făina cernute.
3. Se încorporează ușor, să nu se formeze cocoloașe și se toarnă în tava tapetată cu unt și cu zahăr.
4. Se bagă în cuptorul încălzit la 160°C. După ce s-a copt, se scoate și se lasă să se răcorească. Se ornează cu ciocolată albă și diverse ornamente.

Loading...